français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

De elektrische auto’s en hun batterijen, de uitdaging voor de prestaties

De elektrische auto’s en hun batterijen,  de uitdaging voor de prestaties

 

De  elektrische voertuigen stagneerden decennia lang door het gebruik van lood-zuur of gel batterijen. Vandaag zijn de composanten ontzettend geëvolueerd. Laat ons zeggen dat de interesse voor de elektrische mobiliteit opnieuw gelanceerd heeft wat reeds op punt werd gesteld voor de ruimtevaart, de luchtvaart en de militaire ontwikkelingen.

Lithium Ion, polymeer, fosfaat, ijzer, caldium…de onderzoeken doen regelmatig het gewicht en de kosten van de batterijen dalen.

In drie jaar tijd hebben de batterijen-packs hun gewicht zien verminderen met 30 % en hun prijs met de helft, garanties bestaan en het aantal heropladingen kan oplopen tot 3000 cycli.

Wanneer we spreken over de elektrische auto dan intrigeert het recyclen van de batterijen heel veel mensen, terwijl we ons nooit bezorgd hebben omtrent het lot van de miljoenen lood-zuur batterijen gebruikt gedurende decennia.

Voor wat betreft de nieuwe generaties batterijen, alvorens een recycling te overwegen, zouden we kunnen denken aan een tweede leven aan boord van een hefvoertuig, en daarna aan een derde leven als reserve-energie in de woningbouw en dienstverlening (ziekenhuizen, kazernes , hotels, bedrijven ...) en tenslotte overgaan tot recycling.

Bespreek dit onderwerp op FaceBook:

https://www.facebook.com/pages/Electric-Brussels-Rallye/351776644920732?ref=hl

fb