français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

I-CARE, een Belgisch verhaal

I-CARE, een Belgisch verhaal

 

Xavier Van der Stappen is de organisator van E-Brussels, maar hij is ook de projectleider van het concept I-Care.

I-Care is geboren uit het idee een prestatievol voertuig op punt te stellen, lichtgewicht, 100 % elektrisch, betaalbaar, met een nieuwe look en ontwikkeld in lokale grondstoffen. I-Care heeft een linnen carosserie, een buisvormig chassis gemaakt van gerecycleerd staal,  weegt minder dan 400 kg (leeg, zonder batterij). De verwachte prestaties : 130 km/u, 300 km autonomie, oplaadtijd tussen 1 en 3 uren.

Het concept werd getekend door Pierre Lallemand in 2010 en passeerde langs de universiteit van Bergen waar de haalbaarheid werd onderzocht.

Om het concept leven te geven werd een eerste voertuig gebouwd en tentoongesteld op het Autosalon in Brussel in januari 2012. De I-Care Racing, een lichtere versie van de stedelijke I-Care werd getest op het circuit in Zolder gedurende een jaar. Dit voertuig cumuleerde ook kilometers om 10 technische scholen uit Brussel te ontvangen in de I-Care Racing Academy, een aanpak om de elektrische mobiliteit te bevorderen bij de jongeren van de technische afdelingen.

De I-Care Racing bereikt een topsnelheid van 165 km/u, houdt het 1u30 vol op het circuit, wordt momenteel op 3 uur heropgeladen, zijn stabiliteit is buitengewoon. Het prototype blijft overeind op zijn 3 wielen als het uitzwenkt aan 120 km/u in scherpe bochten. Het is recordhouder van de snelste elektrische tour van het circuit in Mettet.

De I-Care racing wordt verder ontwikkeld voor stiptheidswedstrijden  en zou meer dan 100 kg moeten verliezen in zijn toekomstige versie.

De stedelijke versie I-Care met 3 zitplaatsen, 3 wielen en 300 km autonomie zou een eerste prototype kennen in 2014. Het is voorbestemd om de 28 Europese hoofdsteden te verbinden tijdens een rondreis die belooft verrassend te zijn in meer dan één opzicht ! 

http://www.icare-green.eu

fb