français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

Voor een mobiliteit met minder impact

Voor een mobiliteit met minder impact

 

De elektrische mobiliteit betreft vandaag vooral het openbaar vervoer. Sinds bijna een eeuw heeft het zijn betrouwbaarheid bewezen met de treinen, trams, metro’s, en vroeger ook de trolleybussen, die rijden op elektriciteit en miljoenen mensen vervoeren  in de vier hoeken van de planeet.

De kans is groot nieuwe oplossingen voor de individuele mobiliteit te zien verschijnen. Want de 5,5 miljoen voertuigen gaan niet worden vervangen door fietsen of abonnementen op het openbaar vervoer. In de geïndustrialiseerde landen met een hoge koopkracht kunnen we niet het verwijderen van de vervuilende voertuigen verplichten. Ze moeten worden vervangen door meer logische voertuigen voor stedelijk gebruik.

In vergelijking met 1977 is het aantal persoonlijke voertuigen verdubbeld, het aantal dieselmotoren overtreft ver het aantal benzinemotoren. De elektrische auto maakt deel uit van de talrijke diverse oplossingen in deze overgangsperiode. Wedden dat in de toekomst de mensen hun comfort zullen kunnen vrijwaren en tegelijk ook de kwaliteit van hun leefmilieu, en dat er tussen woorden en daden een coherentie zal ontstaan.

www.icarenest.eu

fb