français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

Autolib in Parijs, en in Brussel hoofdstad van Europa ?

Autolib in Parijs, en in Brussel hoofdstad van Europa ?

 

De Franse hoofdstad heeft zich uitgerust met een netwerk van prestatievolle auto’s in timesharing. De voertuigen werden ontwikkeld door het Franse bedrijf CECOMP, en ontworpen door de Bollore-groep die de Bluecar ontwikkeld heeft rond de batterijen en de elektromotoren. In 2012 heeft het bedrijf Autolib 1200 "ambassadeurs" aangeworven.

De logica heeft het gewonnen tegen het kortetermijndenken: een stadsauto 100% elektrisch die in de stedelijke cyclus 250 km autonomie biedt en150 km buiten de stad, 130 km / u bereikt en nauwelijks een ton weegt, voor een specifieke locatie voorzien van een oplaadpaal.

Na een jaar aanwezigheid heeft Autolib de kaap van een miljoen verhuringen overtroffen en telt 54.500 abonnees.

Parijs, maar ook Lyon, Bordeaux, Toulouse ... verwelkomen het concept.

In Brussel biedt het bedrijf ZEN CAR deze dienst van autodelen aan en heeft het gamma voertuigen uitgebreid. Maar in de hoofdstad van Europa blijft het aanbod om wagens te delen anekdotisch door gebrek aan steun van de overheid. Na navraag blijkt dat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geen enkele elektrische wagen in dienst zou hebben tenzij nutswagens. Het netwerk CAMBIO voor autodelen biedt 2 modellen elektrische auto’s op 15 aan enkel in Antwerpen, Leuven, Hasselt, Gent. Raar zijn de Brusselse gemeenten die geïnvesteerd  hebben in elektrische wagens, en wanneer dit het geval is worden de voertuigen te vaak geparkeerd op hun oplaadplaats hetgeen de burger laat denken dat het niet werkt. Net Brussel beschikt over een honderdtal stadsvoertuigen, allemaal thermisch.

Het is hoog tijd dat de hoofdstad van Europa het voorbeeld toont en dat lokale initiatieven worden ondersteund.

https://www.autolib.eu/fr/

fb