français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

Luc Schuiten, visionnaire architect en electro-driver !

Luc Schuiten, visionnaire architect en electro-driver !

 

Luc Schuiten is een optimistisch visionnair, pionnier van de autonome huisvesting en van de vervoermiddelen met minder impact.

Hij is beter bekend in het buitenland dan in België door de opmerkelijke tentoonstellingen die hij creëert  in de vier hoeken van de planeet, vrucht van zijn verbeelding en zijn poëtische creativiteit die ons vragen doen stellen over de toekomstperspectieven. Fervent fan van Biomimetism, zijn plantaardige steden, zijn vogel-mensen, zijn elektrische voertuigen die de lokale middelen en het design combineren... Luc Schuiten biedt een visie van de wereld die de mens en zijn omgeving verzoent.

Luc Schuiten doet ons het plezier aanwezig te zijn. Hij zal deelnemen aan E-BRUSSELS aan boord van zijn elektrische auto met menselijke bijstand, de Twike. Dit concept gecreëerd in Zwitserland bestaat een vijftiental jaren en heeft de kaap van 2000 verkochte exemplaren gepasseerd. Lokale productie voor de lokale markt, voornamelijk in Duitsland, Zwitserland, Nederland ... er zouden vijf Twike zijn in België.  De Twike weegt 246 kg voor een autonomie van 480 km in zijn krachtigste versie en een snelheid van 85 km / h.

Ontdek een facet van zijn werk in de video in bijlage.
 

http://www.dailymotion.com/vieo/xar33h_vegetal-city-luc-shuiten-2009_creation

fb