français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

De elektrische auto, een oplossing voor de crisis ?

De elektrische auto, een oplossing voor de crisis ?

Sinds het begin van de automobiel is de elektrische  motor vaak een beheersbaar alternatief geweest voor de benzinemotor.

Tijdens de depressie van 1932 was de "Auto van de crisis" elektrisch (zie foto).

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zet de rantsoenering van benzine er toe aan om vervangende energiebronnen te zoeken. In 1941 lanceren een tiental kleine ondernemingen de productie van kleine wagens, of kleine bestelwagens, aangedreven door een elektrische motor.

Onder de bezetting lanceerde Peugeot de elektrische VLV (Véhicule Léger de Ville = licht stadsvoertuig) van 350 kg met een autonomie van 80 km tot 36 km / u. 377 exemplaren zullen worden gebruikt door postbodes en artsen, zij alleen hadden toestemming om zich te  verplaatsen en om koopbonnen aan te schaffen. (de Peugeot VLV zal aanwezig zijn in AUTOWORLD van 1 september tot 15 oktober 2013)

In 1995, na de oliecrisis, is de Peugeot 106 Electric recordhouder  uit die tijd voor de verkoop van 6.400 verkochte eenheden. Een voertuig met 80 km autonomie bij 80 km / u. Hedendaags doen de “low cost” elektrische voertuigen niet beter.

Vandaag de dag, ondersteund door subsidies, ontwikkelen de meeste autofabrikanten elektrische auto's. Deze wereldwijde beweging gebeurt in het voordeel van het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, en houdt rekening met de mogelijkheden om lokaal elektriciteit te produceren met beschikbare hernieuwbare energie (wind, zon, aardwarmte, getijdenenergie ...).

Zelfs al is de elektrische auto niet de enige oplossing voor de toekomst voor persoonlijk vervoer, het is een overgangsoplossing  naar een  toekomst die uit te vinden is.

 

http://www.passionautomobile.com/retromobile/peugeot-vlv-electrique-vehicule-leger-de-ville-1941.html

fb