français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

Xavier Van der Stappen aan het roer van E-BRUSSELS, What Else…

Xavier Van der Stappen aan het roer van E-BRUSSELS, What Else…

 

Vandaag Ambassadeur van de Ecomobiliteit heeft, Xavier Van der Stappen, etnograaf, in Afrika de relaties van de Mens tot het Milieu bestudeerd gedurende talrijke jaren.

Ontwerper van tentoonstellingen, realisator, auteur van een vijftiental werken, is hij eveneens de stichter, in 1992, van de vzw Cultures & Communciations die poogt te informeren omtrent de uitdagingen van morgen en sensibiliseert omtrent nieuwe technologieën met minder impact.

 

In 2009 verbindt hij Dakar en Brussel in 165 uren aan boord van een elektrisch prototype met menselijke bijstand en een autonomie van 200 km.

In 2010 reist hij symbolisch van Kopenhagen naar Cape Town in Zuid-Afrika aan boord van een krachtiger toestel maar kende veel pannes. Tijdens de rondreis in een dertigtal landen werd de tentoonstelling « Op weg naar de toekomst » herhaalde malen gepresenteerd.

In 2011 wordt een « Electric Tour de France » afgelegd, gekoppeld aan meerdere filmfestivals over reizen. Meer dan 4000 km met een lichte roadster van 650 kg en een autonomie van 300 km, op punt gesteld om een nieuwe elektrische motorisatie te testen.

In 2012 presenteert hij op het Autosalon het prototype van de I-Care Racing met een design van Pierre Lallemand gerealiseerd op enkele maanden tijd. Dit voertuig heeft meer dan 10 000 km gereden op het circuit van Zolder waar het project gedurende een jaar werd onthaald. Het is eveneens recordhouder van de tour van het circuit van Mettet. Met zijn 400 kg en zijn topsnelheid van 165 km/u is dit bijzonder voertuig op drie wielen 100 % elektrisch en belgisch, en bezit een carrosserie in gelamineerd linnen.

In 2013 heeft Xavier de I-Care racing Academy opgericht om de jongeren van de technische scholen te sesibiliseren voor de beroepen van morgen.

Het spreekt dus volkomen vanzelf dat hij de idee had om de eerste E-BRUSSELS op te zetten.

http://www.icare-green.eu

fb