français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

E-BRUSSELS, het is voorbij !

E-BRUSSELS, het is voorbij !

 

6000m2, 50 exposanten, 100 modellen van fietsen, scooters, motors, auto’s en  andere elektrische tuigen, meer dan 700 proefritten, 2 rally’s waaraan 56 auto’s deelnamen waaronder 18 Tesla’s op zondag en de aanwezigheid van 4 exemplaren van het nieuwe Model S, met deelnemers uit Frankrijk, Nederland en Duitsland. Vanina Ickx, Alysée Poulicek, Jean-Jacques Deleeuw, Sam Tousani, Richard Ruben, Luc Schuiten…waren onze gasten op de rally’s.

Op zaterdag en niettegenstaande de gietende regen kwamen 400 dappere bezoekers, zeer geïnteresseerd en interessant, ons vervoegen op de Esplanade van het Jubelpark.

Op zondag, dank zij de zon en de weerklank in de pers, kwamen meer dan 4000 nieuwsgierigen E-Brussels bezoeken en de voertuigen van vandaag en morgen bewonderen.

E-Brussels kreeg voor zijn eerste editie een warm onthaal van de pers in  de nieuwsberichten van RTL-TVI, RTBF, Télé Bruxelles en StarTV. Onze media sponsors speelden grondig het spel in La Dernière Heure, Nostalgie, Radio2 VRT, evenals andere media die positief reageerden op onze oproep. Hun aanwezigheid heeft aangetoond dat het onderwerp interpelleert.

Een grote dank aan de talrijke exposanten, aan het dertigtal vrijwilligers zonder wie E-BRUSSELS niet had kunnen plaatsvinden. Ook Autoworld heeft het evenement gesteund door de tentoonstelling « Enjoy Electric » te onthalen, nog te bezoeken tot 15 oktober.

Onze partners ELECTRABEL, EDUCAM, FEDERAUTO, Créaset, ALD Automotive, ZE-MO, OPEL, GMT-Chronographs, Tesla, Vitae Mobility hebben door hun aanwezigheid en hun steun dit feest mogelijk gemaakt.

E-BRUSSELS wordt vervolgd met een deelname aan de rally « Tour des Véhicules Electriques » in Poitou-Charentes, de « Rallye des Remparts » in Angoulême…Met bijgevolg een paar dagen « antennestilte » op deze site ((www.tour-vehicules-electriques.com)

Met veel dank aan allen, Xavier Van der Stappen, organisator.

fb