français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

Een « very smart » getuigenis, van thermisch naar elektrisch, de ideale conversie beleefd door Alain Deschepper, een « Smartman !

Een « very smart » getuigenis, van thermisch naar elektrisch, de ideale conversie beleefd door Alain Deschepper, een « Smartman !

Als fan en lid van de Swatchclub, heb ik al heel vroeg met interesse het enigzins verbazend projet (1989) gevolgd van Nicolas Hayek : een kleine wagen produceren, zeer zuinig en respectvol voor het milieu (bij voorkeur elektrisch).

Ik werkte in een agentschap voor communicatie en zo was ik zeer aangetrokken door de technische schepping en de sfeer van de marketing die dit project omringde.

In de loop van de jaren raakte ik zodanig gefascineerd dat zodra de gelegenheid zich voordeed om een voorbestelling te plaatsen voor de Smart (de wagen was zelfs nog niet in productie) ik niet aarzelde en zo tekende ik, op 20 december 1997, mijn bestelbon voor mijn eerste Smart.

Ik kon het model nog niet kiezen, maar ik wist dat ik geleverd zou worden in de loop van het tweede semester van 1998.

Iedere maand ontving ik brochures, vouwblaadjes en mailings over de evolutie.

Uiteindelijk, maar zeer snel, gaat mijn keuze uit naar de « Limited One » (de eerste beperkte uitgave).

In België zal ik het eervolle plezier hebben bij de vijf eerste eigenaars van een Smart te zijn.

Het was surrealistisch, de gemeenschap van de « Smartmannen »  was geboren.

Men keek voortdurend naar mij toen ik voorbij reed, ik werd ondervraagd zodra ik uit mijn Smart stapte, nadat ik hem had geparkeerd op een ruimte die onwaarschijnlijk leek voor iedere bestuurder gezond van geest.

Bij het uitkomen van de Cabrio viel ik onder de charme en ik weerstond niet lang aan de verleiding. Ik ging voor de speciale serie « metal passion », een beperkte en exclusieve editie voor België. Ik koos nr 24.

In juni 2005 neem ik deel aan een tocht : l’Invasion 3 in Parijs. We zijn niet heel talrijk, maar de Roadster was goed vertegenwoordigd, in zijn twee versies. En daar val ik voor de Roadster coupé. In augustus vind ik exact het model dat ik wens in Duitsland. Het werd een verzamelstuk en ik was niet willig mij ervan te ontdoen.

In 2008 feest Smart waardig de tiende verjaardag van de Fortwo, en maakt van de gelegenheid gebruik om een nieuw model naar voor te brengen.

Bij deze gelegenheid organiseert Mercedes België een Smart Day en nodigt een kunstenaar uit die ter plaatse een unieke Smart zal beschilderen. Hij straalde en deed de ronde van alle concessies in België.

Op een dag zag ik hem tentoongesteld in Brussel en toen ik vernam dat hij te koop was pakte ik de gelegenheid en hij werd mijn.  Het koetswerk is wisselbaar en volgde mij op andere versies.

Ik verloor nooit de hoop uit het oog ooit een elektrisch aangedreven wagen te bezitten, want bij Smart werkten ze eraan. Langzaam, maar met de koppige overtuiging dat dit type van voertuig, meer dan elk ander, aanpasbaar was aan de elektrische mogelijkheden en aan de behoeften aan een betere stadsmobiliteit.

Tijdens deze lange periode (van 1998 tot 2007) had ik meerdere keren de gelegenheid om hun fascinerende fabriek in Hambach te bezoeken. En dus om de eerste fase (200 wagens) van de elektrische versie te zien en te testen (in dienst o.a. in Londen).

Vervolgens werd de tweede fase gepresenteerd hier in Brussel in december 2010 tijdens de Urban Stage. Dit bracht geluk aan WeForest, want die kreeg de eer de eerste prijs van deze Belgische editie weg te kapen. Ik was definitief veroverd.

Deze tweede fase (2000 wagens) heeft de wereld rondgereisd om te leiden tot de derde fase,  in productie gegaan voor het grote publiek bij het begin van de herfst.

Wat mij betreft, had ik op het Autosalon in Brussel in januari 2012 aan Smart verkondigd dat ik de eerste particulier wilde zijn die met een Smart Electric Drive zou rijden.

Ik heb toen om coherent te zijn, maar met tegenzin, mijn Roadster voortverkocht…

Dank zij de efficientie van mijn trouwe Smart dealer (sinds 1998) zijn we er in geslaagd en het voertuig werd mij geleverd op 30 oktober 2012. Een droom die ik waarmaakte en die ik onmiddelijk als volgt uitdrukte op Facebook :

« Vanaf vandaag gebruik ik nog steeds mijn auto, maar ik heb eindelijk het recht om…niet meer te vervuilen ! »

fb