français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

E-BRUSSELS bij de opening van de Europese week van de mobiliteit.

E-BRUSSELS bij de opening van de Europese week van de mobiliteit.

 

E-BRUSSELS innoveert door te trachten alle acteurs van de elektrische mobiliteit samen te brengen in een van de meest prestigieuze kaders van de hoofdstad.

Onze vereniging Cultures & Communications werkt sinds 1992 aan de sensibilisering van het publiek voor de uitdagingen van morgen en de relatie tussen de Mens en het milieu. Met dit doel heeft de vereniging talrijke tentoonstellingen ingericht, zowel in Europa als in Afrika.

In België hebben we ook de I-Care Racing Academy opgericht in 2012, in partenariaat met het Circuit van Zolder en met de steun van RIB- Research in Brussels, Innovative Brussels, en van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en FEBIAC. 10 technische scholen van de regio hebben een informatiedag gevolgd en kunnen de koppeling vaststellen tussen de productie van elektriciteit en het gebruik voor de mobiliteit. De tentoonstelling die momenteel loopt in Autoworld zal aan de Brusselse scholen toelaten om de geschiedenis van de elektrische mobiliteit te ontdekken.

Op 14 en 15 september organiseren we twee rally’s met elektrische wagens om de gelegenheid te scheppen voor de eigenaars elkaar te ontmoeten en voor het publiek om de functionaliteit ervan vast te stellen. Journalisten, Peoples, politieke beleidsmakers zullen worden begeleid door Vanina Ickx en Luc Schuiten, meter en peter van het evenement.

E-BRUSSELS is gratis toegankelijk, ook de animaties zijn gratis, en we bieden de kinderen gratis biodranken aan van BioNINA. De Brasserie van Autoworld heeft een zeer gevarieerde kaart en Belgische specialiteiten.

Ons hele team zet zich in opdat E-Brussels een groot feest zou zijn voor iedereen !

http://www.innovativebrussels.irisnet.be

fb