français français français nederlands
HOME HOME   >   news Suscribe newsletter

Belang om op elektriciteit te rijden.

Belang om op elektriciteit te rijden.

 

In deze tijd van petroleumcrisissen die zich aankondigen zullen we met 100 km afleggen voor 1 € elektriciteitskosten niet hoeven te vrezen onze huishoudfaktuur te zien oplaaien. Het verschil in prijs tussen een thermische auto en een elektrische is op 3 à 5 jaar tijd ingehaald, naargelang het aantal afgelegde kilometers.

Blijft momenteel nog de vraag aan de banken, kredietinstellingen en verzekeringsmaatschappijen om aangepaste producten op punt te stellen voor de aankoop van elektrische voertuigen. Ze werken er aan want de elektrische voertuigen worden op de markt gelanceerd. Blijft ook de vraag omtrent premies en andere voordelen bij aankoop van een propere auto voor het leefmilieu. Afspraak op het autosalon in januari 2014 ?

En verder, moeten we vrezen voor pech door zonder stroom te vallen? Er zijn meer elektrische stopcontacten dan benzinestations ! In de nabije toekomst wordt het netwerk van oplaadpalen met honderdduizenden reeds geplande punten uitgebreid.

En het onderhoud ? Niet veel op een jaar. Uw concessiehouder zal u niet vaak zien. De betrouwbare technologie vermindert aanzienlijk het aantal onderdelen, dus minder defecten.

Wist u dat het netwerk van Tesla voor reparaties thuis komt en meer dan 80 % van de defecten ter plaatse herstelt ? Andere merken zullen dezelfde diensten verlenen.

En ook, rijden met een elektrische wagen verschaft een groot comfort. De stilte laat toe een bedaard gesprek te voeren zonder de stem te moeten verheffen op het ritme van de aandrijfkoppelingen.

Van bij de start van het optrekken levert de elektrische wagen al zijn kracht, bij groen licht winnen de kleine elektrische wagens zelfs in snelheid op de sportwagens.

Maar rijden op elektriciteit is eerst en vooral een moreel comfort. Weg is het schuldgevoel voor het laten draaien van een thermische motor met kilos microdeeltjes en CO2 die zich langzaam distilleren in de lucht…

Allemaal rustgevende sensaties die kalmeren zodat we fris en monter ter bestemming komen.

fb